23948sdkhjf

Dansk plansystem indstillet til international pris

PlanSystemDK, der er udviklet af Grontmij | Carl Bro og Lifa, er blevet nomineret blandt 160 ansøgere som et af de bedste systemer til opsamling af geografiske data i Europa.
Danmark er helt i front, hvad angår udvikling og brug af geografiske datasystemer på web.

Det er netop blevet understreget ved nomineringen af By- og Landskabsstyrelsens PlanSystemDK til European SDI Best Practice Award 2009.

Systemet, der er udviklet af Grontmij | Carl Bro og Lifa for By- og Landskabsstyrelsen, er et af i alt 12 systemer, som efter grundig udvælgelse er nomineret blandt 160 ansøgere. Prisen uddeles den 27. november i Torino i Italien.

PlanSystemDK er et af de første landsdækkende administrative systemer med geografiske data, som kan vedligeholdes via en almindelig browser over internettet. Systemet ejes af By- og Landskabsstyrelsen og benyttes af kommuner og stat til indberetning og vedligeholdelse af planer efter planloven.

European SDI Best Practice Award 2009 uddeles af den paneuropæiske organisation eSDI-Net+, som arbejder på at fremme anvendelse af geografiske data i Europa for EU kommissionen.

Alle kan se og hente planerne i systemet på www.plansystem.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094