23948sdkhjf

Pålægsfabrik bliver til nyt bykvarter

Brabrand-entreprenør skal bygge et nyt plejecenter, der bliver startskuddet til det største byudviklingsprojekt i Favrskov Kommunes historie.

Et storstilet bygge- og anlægsarbejde tog et stort skridt mod en realisering i Hammel, da byrådet i Favrskov forleden godkendte byggeriet af et nyt, stort plejecenter.

Plejecentret, der opføres af Entreprenørfirmaet Poul Pedersen A/S, vil repræsentere en samlet udgift på 127 mio. kroner. Det skal stå klar i 2019 og bliver første skridt i dannelsen af det nye bykvarter i Dommerparken i Hammel.

Tidsplan: Dommerparkens udbygning

Juli 2017: Nedrivning af de første bygninger starter.

Oktober 2017: Byggegrund klargøres til plejecenter, og byggeriet starter.

Februar 2018: Etablering af veje, stier og grønne områder starter.

Sommer 2019: Beboere flytter ind i nyt plejecenter.

Den del af området, som Favrskov Kommune byggemodner, forventes alene at kunne rumme 250-300 boliger.

- Det er det dyreste og mest ambitiøse projekt i Favrskovs historie og en fantastisk investering i Hammels fremtid. Der bliver helt nye muligheder i byen både for nuværende og kommende beboere med spændende boliger og rekreative områder, siger borgmester Nils Borring (A).

I løbet af den kommende måneds tid begynder nedrivningen af de tomme erhvervsbygninger, som indtil midten af 2015 husede pålægsvirksomheden Delika. Herefter skal byggegrunden gøres klar til byggeriet af plejecenteret, der indrettes med 60 plejeboliger, 18 korttidsboliger, 3 akutboliger, wellness, fællesarealer samt service- og personalefaciliteter - i alt knap 7.500 kvadratmeter fordelt på 4 etager.

Poul Pedersen A/S er tildelt totalentreprisen på det nye plejecenter i samarbejde med P+P Arkitekter, Lumo Arkitekter, Bogl Landskabsarkitekter og Drias Rådgivende Ingeniører.

Også opgaven med at indrette de omkringliggende arealer har været i udbud. Det er vundet af Orbicon og C.F. Møller.

Plejecentret og de omgivende veje og torve er efter planen klar til brug i 2019. Senere vil de mange nye boliger og resten af kvarteret skyde op.

Dommerparken er delt op i mindre områder, hvoraf nogle er kommunale og andre er private. De kommunale delområder bliver udbudt til boligbyggeri, og ifølge borgmester Nils Borring har flere interesserede projektudviklere allerede henvendt sig. På de private delområder er der også mulighed for visionære byggerier inden for lokalplanens rammer. Dommerparkens boliger vil derfor blive bygget i flere tempi. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125