23948sdkhjf

Arne Jacobsen anno 2009

Under ledelse af Gentofte Kommune og Dorte Mandrup Arkitekter har Jönsson a/s nu afsluttet en omfattende restaurering af den fredede Munkegaardskole i Gentofte.
- Det er formentlig tidernes mest ambitiøse skoleforvandling, og reelt er de fredede skolebygninger ramme om en helt ny skole, der i et unikt mix mellem gammelt og nyt i alle sammenhænge lever op til moderne pædagoiske principper.

Det er divisionsdirektør Robert Jensen fra Jönsson a/s, der stolt præsenterer resultatet af et par års omfattende restaurering, nyindretning og udvidelse af Munkegårdskolen i Gentofte – et af arkitekt Arne Jacobsens fredede og verdensberømte hovedværker skabt i 1957.

At bevare og supplere
Robert Jensen pointerer, at Arne Jacobsens oprindelige bygninger er restaureret med et minimum af ændringer. Farve- og lyssætningen er den samme, nye beslag er produceret som præcise kopier af de oprindelige, mens døre og vinduer er renoveret eller genskabt på snedkerværksted:

- Målet har været at bevare og supplere, men klasserummene er totalrenoveret og nyindrettet som fleksible rum med skydedøre, der umiddelbart sikrer den nødvendige fleksibilitet, siger Robert Jensen.

Han forklarer, at alle lokaler både kan fungere som traditionelle klasseværelser og udvides til projektrum i forbindelse med aktiviteter på tværs af klasser og fag. Desuden er sorte tavler, kridt og svamp som led i nyindretningen erstattet af trådløse netværk og digitale tavler, hvor læreren kan gennemgå dagens lektion, mens eleverne følger med på deres computere.

Computerberegnet lysindfald
Robert Jensen karakteriserer de nye digitale tavler som et godt eksempel på, hvordan fortid og nutid i den nye skolen bindes sammen i et visionært koncept, der rækker dybt ind i fremtiden.

Blandt andet er der etableret et nyt hypermoderne mediatek, en ny fleksibel multisal samt en ny nedgravet parterre, der samler faglokalerne til naturfag, madlavning, krop og bevægelse:

- Den nye parterre, der foruden faglokaler huser skolens nye GFO-kantine og tre store fællesrum, udgør en sammenhængende, fleksibel helhed med et attraktivt grønt miljø og masser af naturligt lys fra fire markante, ”skæve” lysgårde, hvis forskellige geometriske glas er monteret i stålkonstruktioner og sat sammen i et mønster, der ifølge computermodeller sikrer maksimalt lysindfald.

- Parterren indbyder til at lade krop og sundhed spille sammen, og de nye faglokaler, der er samlet i en lang stribe med en knap 70 meter lang skabsvæg i en skarp, grøn nuance fra gulv til loft og rammet ind mod de åbne fællesrum af fleksible vægge og døre i klart glas, fastslår Robert Jensen og tilføjer sluttelig, at alt nyt inventar er produceret og leveret af søsterselskabet Jönsson Invent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078