23948sdkhjf

Advarer mod at afskaffe seniorjob

Afskaffes seniorjobordningen vil det ramme nedslidte og ufaglærte hårdest
- Ældre har ikke større risiko for at miste deres arbejde end andre. Men når de først er blevet ledige, har de generelt sværere ved at finde arbejde igen. Ifølge professor på Aalborg Universitet Per H. Jensen kan konsekvensen af en afskaffelse af seniorjobordningen blive, at langtidsledige seniorer ender på kontanthjælp, når deres dagpengeret udløber. Det skriver Fagbladet 3F.

- Undersøgelser viser, at ældre ledige faktisk søger mere intensivt og er mere parate til at acceptere lavere løn og ringere arbejdsvilkår, end de har været vant til, sammenlignet med yngre. Problemet er, at ingen vil ansætte dem, siger professor Per H. Jensen, Aalborg Universitet, som i årevis har forsket i blandt andet tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

- De mest udsatte er de nedslidte og de ufaglærte, som generelt er uønskede af arbejdsgiverne, især når det gælder fysisk krævende job. Så vil arbejdsgiverne hellere ansætte en ung, tilføjer han.

Tidligere på ugen gjorde Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler (K), som er et fremtrædende medlem af KL (Kommunernes Landsforening), sig til talsmand for at afskaffe seniorjobordningen.

Forfatter og samfundsdebattør Lars Olsen har tidligere advaret om, at den stigende efterløns- og pensionsalder risikerer at medføre et seniorproletariat, hvor en gruppe ældre kommer til at hutle sig igennem indtil pensionsalderen.

- Mange af de langtidsledige seniorer, der ryger ud af dagpengesystemet, samles i et vist omfang op af seniorjobordningen i dag. Derfor vil det være tude tosset at afskaffe ordningen, mener Lars Olsen.

- I virkeligheden skulle vi vende det om og finde ud af, hvordan vi kan skaffe endnu bedre plads til ældre på arbejdsmarkedet, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094