23948sdkhjf

Hvidt Arkitekter bag nyt ESRI-domicil i USA

Den danske tegnestue har tegnet et 8.000 m² stort hovedkvarter til softwarevirksomheden ESRI, som netop nu er i fuld gang med indflytningen.
I Redlands, der ligger umiddelbart øst for Los Angeles, er softwarevirksomheden ESRI netop nu i gang med at flytte ind et splinternyt domicil.

Bygningen er tegnet af danske Hvidt Arkitekter og har et samlet areal på 8.000 m². Bygningen rummer kontorer med plads til ca. 250 medarbejdere, forskellige former for møderum, café, lounge og kantine samt et auditorium til 300 personer.

Verdens højeste tophængte glasfacader
Byggeriet udgøres to bygningsvolumener og et stort mellemliggende glasatrium. De to volumener er beklædt med californisk red wood i en varm orange farve.

Atriets facader står som store sammenhængende glaspartier, der er opført i rammeløst glas, monteret på lette stålkonstruktioner med diskrete stålbeslag. Med sine 14 meter i højden udgør disse glaspartier verdens højeste tophængte glasfacader.

Energieffektivitet og solcelleanlæg
Byggeriet er konstrueret med stort fokus på isolering, indeklima samt vand- og energieffektivitet. Solafskærmningen er således meget effektiv, og valget af vinduesglas er tilpasset efter solen.

En høj grad af beplantning af parkeringsanlæg samt udeområder tæt på bygningen supplerer endvidere solafskærmningen og minimerer varmeø-effekten.

Auditoriet er placeret under jorden og har tykke betonydervægge med termoeffekt, hvilket bidrager til at holde rummet køligt dagen igennem, selvom mange mennesker opholder sig i det.

Dertil er domicilet indrettet med særligt energieffektive lysarmaturer, vandbesparende toiletter og vandfri urinaler. På taget er der etableret et meget stort solcelleanlæg, der bidrager til domicilets strømforsyning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125