23948sdkhjf

Femern-forbindelse skaber job

Selv om selve anlægsarbejdet først påbegyndes 2012/2013, har Femern-forbindelsen allerede skabt 300 nye job.
Miljøundersøgelser og geotekniske analyser for projektet er godt i gang og netop disse aktiviteter har været med til at sætte gang i jobfesten for Femern-forbindelsen. Dette arbejde skal være gennemført i 2012, hvorefter de danske og tyske myndigheder skal tage stilling til om anlægsarbejdet skal igangsættes.

Såfremt myndigheder beslutter at arbejde videre med forbindelsen, er der udsigt til at flere små og mellemstore virksomheder kan få en bid af kagen.

- Kyst til kyst-opgaven bliver nok fordelt på tre anlægskontrakter på otte-ni milliarder kroner. Det vil være en stor international opgave, som også kræver tre-fire-fem store arbejdspladser rundt omkring i Østersø-regionen. Jeg vil da blive forbavset, hvis ikke der kommer en stor arbejdsplads ved Rødbyhavn, for eksempel en samlefabrik, siger administrerende direktør i Femern A/S Peter Lundhus til ErhvervsBladet.

Vurderingen fra Peter Lundhus lyder på, at de største muligheder for de danske SMV’ere vil være på landanlæggene.

Femern-forbindelsen er danmarkshistoriens største anlægsprojekt, og ses det i et større perspektiv er projektet det næststørste i Europa - kun overgået af tunnelen under Den Engelske Kanal.

Kilde: ErhvervsBladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11