23948sdkhjf

Holbæk-entreprenør bygger økologisk bydel

Daurehøj Erhvervsbyg A/S er i fuld gang med at opføre huse til Karises nye grønne bydel ’Permatopia’ – et alternativt samfundskoncept inspireret af moderne teknologi

På en græsmark i udkanten af Karise by, sker der lige nu store forandringer. Her bygges de i alt 90 rækkehuse, som vil udgøre den nye bydel – og da alle boliger skal stå indflytningsklare inden jul, er der fart på.

Daurehøj Erhvervsbyg A/S fra Holbæk har hovedentreprisen på 57 mio. kr. og skal opføre samtlige boliger i Permatopia.

Ejer og direktør, Birger Daurehøj, er svært begejstret for virksomhedens centrale rolle i så stort og innovativt et byggeprojekt, som Permatopia er:

- Det er jo ikke hver dag, at man får en bestilling ind af døren på at bygge en hel ny bydel, siger han.

Permatopias pionerer
Konceptet bag Permatopia er udviklet af eksperter i samråd med kommende beboere. Som navnet antyder, er visionen at skabe et selvforsynende samfund a la permakultur.

Permakultur er et alternativt koncept, hvor landbrug, forsyning og boliger hænger sammen i et kredsløb, der ikke forurener og nedbryder miljøet. Metoden opstod i 70'erne som reaktion på industrialiseringen af landbruget efter 2. verdenskrig og den stigende forurening af jord og vand.

Allerede til sommer kan Permatopias første generation flytte ind i deres nye boliger. Boligerne opføres i 8 klynger med løbende aflevering. 2 klynger står færdige nu til sommer, 3 klynger til efteråret og de sidste 3 klynger skal afleveres lige inden jul.

De 90 rækkehuse bliver attraktive, åndbare og økologiske lavenergihuse i 2 etager, opført i bæredygtige materialer, som giver minimal vedligeholdelse og lang holdbarhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093