23948sdkhjf

Olicom sælger norske aktiviteter

Ejendomsudvikleren vil koncentrere sig om aktiviteterne i Danmark og har derfor indgået en betinget aftale om salg af sine norske selskaber.
Olicom forventer om kort tid at kunne overdrage sine aktiviteter i Norge til en gruppe norske investorer.

Den københavnske ejendomsudvikler oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at salget der har en pris på 43 mio. kroner, forventes at ske med regnskabsmæssig virkning fra 1. december 2009.

Stort boligprojekt på trapperne i Herning
Ledelsen i Olicom har vurderet, at der vil gå 4-5 år, før selskabet vil kunne trække likviditet ud af de norske aktiviteter, og det er blandt andet ud fra den betragtning, at salget gennemføres.

Desuden indebærer Olicoms strategi for de kommende år, at fokus koncentreres omkring udvikling af projekter i Danmark. I 2010 vil det især dreje sig om igangsættelsen af et stort udviklingsprojekt i samarbejde med Herning Kommune. Projektet har et grundareal på 800 hektar og giver mulighed for op til 2.000 byggegrunde samt erhvervsudstykning i nær tilknytning til området.

Endelig skal salget ses i lyset af Olicoms bestræbelser på at nedbringe omkostningsniveauet mest muligt i kølvandet på finanskrisen.

Gennemføres salget vil Olicoms balance blive reduceret med ca. 290 mio. kroner (36 %) sammenlignet med delårsregnskabet fra den 30. september 2009. Samtidig reduceres koncernens rentebærende gæld med ca. 190 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094