23948sdkhjf

Mange byggefirmaer får ingen betaling

En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at byggesektoren har store problemer med dårlige betalere. Aktuelt har 3/4 af virksomhederne i branchen penge til gode.
Tre ud af fire byggevirksomheder har penge til gode. Det viser en analyse, som Dansk Byggeri har foretaget blandt medlemmerne.

- Det strammer voldsomt på likviditeten at have penge til gode som følge af ubetalte, forfaldne fakturaer. Og det er et stadig større problem, siger projektchef Jørn Jens Jensen til Dansk Byggeris hjemmeside.

Analysen konkluderer, at næsten alle de ramte virksomheder har private kunder blandt skyldnerne, men hos 30 % oplever man også manglende betaling fra det offentlige, og det har man svært ved at forstå hos Dansk Byggeri:

- Når de offentlige kunder ikke betaler til tiden, kan virksomhederne ikke betale deres regninger, og dermed bidrager det offentlige til en fortsat nedgang i samfundsøkonomien. Det er uacceptabelt, at de offentlige virksomheder på den måde medvirker til at svække likviditeten hos vore medlemmer, når der fra politisk side er et ønske om at holde gang i den private sektor, fastslår Jørn Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093