23948sdkhjf

Dystre udsigter i byggeriet

De seneste offentliggørelser om byggeriets situation er ikke opmuntrende, og umiddelbart er der ingen optimisme at spore blandt virksomhederne i branchen.
Omkring 1.000 byggevirksomheder gik konkurs i Danmark i 2009, og det er det højeste antal i de 40 år, som Danmarks Statistik har opgjort tallene branchevis.

Samtidig afslører Danmarks Statistiks konjunkturbarometer, at virksomhedernes forventninger til fremtiden ikke er alt for optimistiske. De negative forventninger til den nærmeste fremtid er påvirket af stigende ledighed og manglende ordrer.

Byggebranchen appellerer derfor regeringen til, at der bliver sat gang i de offentlige investeringer, inden situationen forværres yderligere. Det skriver 3F.

- Alternativt risikerer man, at mange ledige søger væk fra branchen ligesom antallet af lærlinge falder yderligere, og så bliver det meget svært, for ikke at sige umuligt, at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, når der igen engang kommer et opsving, siger John Larsen, formand for Byggegruppen i 3F.

Læs mere om: 3F
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094