23948sdkhjf

Bygningsstyrelsen udpeger afløser for fyret entreprenør

Planen for en færdiggørelse af teknikentreprisen på Niels Bohr Bygningen er nu på plads.

Bygningsstyrelsen er klar med en plan for at færdiggøre teknikentreprisen på Niels Bohr Bygningen.

Efter ophævelsen af kontrakten med den tidligere entreprenør; spanske Inabensa, tilbage i februar er det nu besluttet, at to eksisterende entreprenører på projektet; Aarsleff og Bravida, skal færdiggøre arbejdet.

Ifølge en pressemeddelelse fra Bygningsstyrelsen har det vist sig at være "den mest tabsbegrænsende løsning for det samlede byggeprojekt".

- Vi har bevidst valgt eksisterende entreprenører, som ikke har været involveret i kvalitetssvigt på det udførte arbejde. De kender samtidig projektet betydeligt bedre end eventuelle nye entreprenører. Alle har vist interesse for at fortsætte med at gøre Niels Bohr Bygningen færdig, siger projektchef Jørn-Orla Bornhardt.

De økonomiske konsekvenser af kontraktophævelsen med Inabensa er endnu ikke endeligt afklaret. Aktuelt bliver der udført en staderegistrering af den udførte teknikentreprise via Voldgiftsnævnets syn- og skønsmænd.

- Ethvert økonomisk tab, som Bygningsstyrelsen vil blive påført på baggrund af manglende leverancer samt kvalitetssvigt, ophævelsen af kontrakten med Inabensa og de afledte omkostninger vil blive rettet mod Inabensa, lyder det i pressemeddelelsen.

Aarsleff og Bravida forventes at kunne fortsætte arbejdet på teknikentreprisen straks ved afslutning af den igangværende staderegistrering. Arbejdet på de øvrige entrepriser er i bedst muligt omfang holdt i gang på trods af staderegistreringen.

Niels Bohr Bygningen forventes at stå færdig i 2018. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at præcisere tidspunktet, da de tidsmæssige konsekvenser af ophævelsen af kontrakten med Inabensa, identificering af Inabensas manglende leverancer samt kvalitetssvigt i det udførte arbejde fortsat mangler at blive endeligt afdækket.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094