23948sdkhjf

Dorte Mandrup vinder konkurrence om nye Hørsholm-boliger

Nyt boligområde opføres med den traditionelle engelske landsby som forbillede.

Det bliver arkitektfirmaet Dorte Mandrup A/S, der skal tegne Hørsholms nye boligområde ”Hannebjergboligerne”.

Projektet omfatter 25-30 boliger i størrelser fra 110 til 140 kvadratmeter, der skal opføres i nærheden af bronzealderhøjen Hannebjerg i Hørsholm.

Arkitekternes ambition har været at skabe et projekt, der kan indgå optimalt i de grønne omgivelser. Inspirationen til boligerne kommer blandt andet fra den traditionelle engelske landsby.

- De engelske landsbyer er bygget op omkring et haverum med masser af frodighed og plads til både det intime og private og adgang til fællesskabet. Der er samtidig stor forskellighed, og det har vi også lagt vægt på i Hannebjergboligerne. Det grønne er rammen omkring bebyggelsen, og derfor vil vi etablere et grønt hovedstrøg, som forbinder de to naturområder omkring bebyggelsen.  Der skal det blandt andet være trygt at færdes og lege for børnene. De skal billedlig talt kunne ’blive væk’, uden at det bliver farligt. Derfor vil vi etablere en række stier i det grønne, forklarer Dorte Mandrup i en pressemeddelelse.

Projektet omfatter både gårdhavehuse og rækkehuse. Nogle af boligerne opføres i ét plan, mens andre bygges i to plan. Overalt bliver det grønne et centralt element.

I forbindelse med et tidligere byggeri er grunden blevet planeret. Når det nye byggeri står færdigt, vil det oprindelige skrånende terræn være genoprettet.

Bygherre på de nye boliger er Hannebjerglund ApS, der valgte Dorte Mandrups projekt blandt i alt 13 forslag. Byggeriet forventes færdigt i starten af 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109