23948sdkhjf

STB Byg bliver hovedentreprenør i Herning

Første etape af kæmpemæssigt renoveringsprojekt igangsættes nu.

126 lejligheder, der udgør afdelingerne Elmegården og Ørstedgården hos FællesBo i Herning, skal frem til primo 2019 igennem en omfattende renovering.

STB Byg er valgt som hovedentreprenør på opgaven, der er første etape af kæmpeprojektet ”Fælles Fremtid”, hvor omkring 2.000 af Fællesbos 5.000 boliger skal renoveres.

KPF Arkitekter og ingeniørfirmaet Viggo Madsen varetager rådgivningen på renoveringen af Elmegården og Ørstedgården, som har været undervejs siden 2012. Med hovedentreprenøren på plads kan selve renoveringsarbejdet nu endelig begynde.

- Vi glæder os til at komme i gang, og det er jeg helt sikker på, at beboerne også gør. Det er lang tid, de har skullet leve med visheden om, at de skulle flytte ud af deres lejlighed for at blive genhuset – dog uden at have kendt en præcis dato. Nu sker der noget. Det bliver godt, når vi kan byde folk velkommen tilbage i dejlige lyse og moderniserede lejligheder, siger administrerende direktør Jens Winther fra STB Byg.

126 boliger bliver til 106
Elmegårdens 48 lejligheder er opført i 1944, mens Ørstedsgårdens 78 boliger stod færdige fire år senere. Med renoveringen reduceres det samlede antal af lejligheder fra 126 til 106 gennem sammenlægninger og indrettes efter fremtidens behov.

Det betyder blandt andet, at lejerne efter genhusning kan vende tilbage til nye badeværelser, nye køkkener, nye overflader, nye installationer, nye vinduer og renoverede altaner. Endelig bliver de udvendige fællesarealer omdisponeret og opgraderet.

STB Byg bruger ofte lokale underentreprenører på sine projekter, men denne gang tager virksomheden egne håndværkere med fra STB Byg Håndværk i Jelling, der udfører snedker-, murer- og tømrerarbejde i egenproduktion.

Jens Winther oplyser, at hovedentreprisen på Elmegården og Ørstedgården har en værdi af cirka 85 mio. kroner.

Projektet "Fælles Fremtid" vil strække sig over en længere årrække og omfatter renoveringsprojekter i 12 af FællesBos afdelinger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.814