23948sdkhjf

Harbour House II forener æstetik og miljø

Til april står der 14.000 m² kontorbyggeri færdigt i Nordhavnen - et byggeri, der forener miljøhensyn og bæredygtighed med arkitektonisk kvalitet.
Kim Utzon har tegnet Harbour House II - Rederiet Clipper Group og projektudvikler Klaus Kastbjerg står bag projektet i det fællesejede selskab Sundkrog Ejendomsselskab A/S.

Den 14.000 m² store kontorbygning lægger op til en ny fortolkning af almindeligt erhvervsbyggeri, da æstetik og miljø sammentænkes. Trods de meget specifikke krav til design og udforming er der ikke gået på kompromis med bæredygtigheden.

- Inden for byggeriet synes holdningen at være, at miljøomtanke og design er uforeneligt. Når man før har bygget klimavenligt har det ofte været på bekostning af arkitekturen. Harbour House er beviset på, at de to sagtens kan kombineres. Utzons æstetiske vision honoreres samtidig med, at vi CO2-optimerer bygningen fuldstændig, udtaler partner Per Gullestrup fra Clipper Group til dagbladet Børsen.

CO2-optimering udvendigt og indvendigt
Erhvervsbyggeriet har på alle tagflader fået monteret tyndfilmssolceller samtidig med, at man har installeret et energibesparende indbygget kølesystem.

Derudover finder man energibesparende tiltag såsom intelligent belysning, ekstra vandsparende toiletter og vandhaner, en generelt øget isolering samt et nøje gennemtænkt og bæredygtigt materialevalg.

Fælles designvison for havnefronten
- Harbour House II skaber en naturlig fortsættelse af byggeriet i Kalkbrænderihavnen, da bygningerne har et fælles udgangspunkt hvad angår materialer og konstruktion. Kontorområderne er karakteriseret ved lys og rummelighed, og bygningen forholder sig bevidst til havnen, hvilket er med til at styrke det liv, der er mellem bygningerne og vandet, siger Kim Utzon til avisen.

Harbour House II kommer blandt andet til at indeholde en to-plans parkeringskælder, stort auditorium, kantine, café og større fitness- og welness-område.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078