23948sdkhjf

Masser af anlægs-stillinger i ny lånepulje

Hos Asfaltindustrien vurderer man, at regeringens udvidelse af lånepuljen til anlægsinvesteringer i kommunerne kan bane vej for op mod 4.700 arbejdspladser.
89 kommuner har søgt om at låne penge til nye anlægsaktiviteter, og Indenrigs- og Socialministeriet har på den baggrund besluttet at udvide lånepuljen fra 3 til 4,3 mia. kroner.

Dermed får kommunerne stort set mulighed for at låne alle de penge, de har søgt om, og det vækker glæde hos branche- og arbejdsgiverforeningen Asfaltindustrien:

- Det er meget positivt, at regeringen giver kommunerne en hjælpende hånd med at få rettet op på velfærdens fysiske rammer. For det første skaber det arbejdspladser. Vi vurderer, at hele puljen vil skabe 4.700 arbejdspladser, siger direktør Anders Hundahl og fortsætter:

- For det andet er investeringen en god forretning for det offentlige. For bedre fysiske rammer og bedre veje skaber mere produktivitet og bedre fremkommelighed og dermed vækst og velfærd. For det tredje er tidspunktet velvalgt. Pengene giver beskæftigelse og arbejde til entreprenørerne, så vi kan få danskerne ud af arbejdsløshedskøen og ind i produktionen, og dermed komme ud af krisen, vurderer han.

Anders Hundahl påpeger dog samtidig, at staten må holde et vågent øje med, at kommunerne også bruger pengene på anlæg, så de ikke siver til de borgernære områder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079