23948sdkhjf

Stærkt 4. kvartal sender Moelven i plus

Efter et svært år kunne trævarekoncernen forleden fremvise et 2009-resultat på 40,2 mio. NOK. Det er markant lavere end i 2008, men direktøren er godt tilfreds.
For Moelven bød 2009 på tilbagegang i såvel omsætning som resultat, men koncernchef Hans Rindal er alligevel godt tilfreds med årets udvikling:

- Vi har samlet set klaret os godt i et år, hvor vi internationalt har oplevet den største nedgang i økonomisk aktivitet siden 2. verdenskrig, vurderer han og fortsætter:

- Starten af året var præget af, at det ikke var muligt at tilpasse omkostningerne hurtigt nok. Slutningen af året viser imidlertid, at tiltagene nu virker bedre, end vi havde håbet, siger Rindal med henvisning til overskuddet på 37,2 mio. NOK i 4. kvartal – en fremgang på knap 81 mio. i forhold til 2008.

Den positive udvikling i 4. kvartal er således en afgørende faktor for, at Moelven formåede at realisere et plus på 40,2 mio. NOK i 2009. Der er dog tale om mere end en halvering i forhold til 2008, hvor resultatet lød på 81,2 mio. NOK.

Tilpasninger har kostet arbejdspladser
Krisen, og de deraf følgende tilpasninger, har i årets løb kostet knap 300 ansatte deres job. Det er trist, men en nødvendighed for at skabe en lønsom virksomhed, forklarer Hans Rindal:

- Det er et beklageligt faktum, og jeg ville ønske, at vi kunne have undgået det, men med de rådende markedsmæssige forhold har det ikke været muligt. Derfor er vi nu desværre 293 færre ansatte end for et år siden. Det bryder vi os ikke om. Vi vil være så mange ansatte som muligt. Det er dét, der skaber omsætning, men vi kan ikke være flere, end vi kan skabe lønsomme arbejdspladser til. I så fald bringer vi andre stillinger i fare, siger han.

Bedre 2010
Ovenpå et år med fokus på tilpasninger forventer Moelven, at 2010 bliver et år med knap så store behov for omstilling.

Der vil fortsat være udfordrende markedsforhold, specielt i begyndelsen af året, men Hans Rindal regner alligevel med, at koncernresultatet bliver ”noget bedre” end i 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094