23948sdkhjf

TIB blokerer fynsk vinduesfabrik

Meier Profil og Glas har i knap to uger været ramt af blokade på grund af en konflikt om arbejdstid og overenskomst. Fabriksejeren er rasende.
De seneste to uger har Meier Profil og Glas’ fabrik i det sydlige Odense været udsat for en blokade, koordineret af TIB.

Via sin hjemmeside oplyser fagforbundet om baggrunden for konflikten, at medarbejderne sidst i oktober fik besked om, at arbejdstiden ville blive sat op fra 37 til 40 timer - uden ekstra i løn. Desuden skulle pensionsindbetalingerne sættes ned fra 6 til 2 %.

Indehaver af fabrikken, Jørn Meier, er både overrasket og rasende over konflikten. Han forklarer, at ændringerne i arbejdstiden er vedtaget efter aftale med de ansatte, og han vurderer, at blokaden har påført virksomheden stor skade:

- TIB har splittet min virksomhed ad med ét øksehug. Det er en kæmpe psykisk belastning, når alt det, man har bygget op på 21 år, bliver trukket væk under én på 14 dage, siger Jørn Meier ifølge TIB til Fyns Stiftstidende.

Faglig medarbejder hos TIB Fyn, Morten Silo-Bøjstrup, siger til TIB's hjemmeside:

- Vores medlemmer har sagt, at "nok er nok". Jeg har ringet og e-mailet uden at få svar. Så kom der en e-mail, hvor fabriksejeren skrev, at ingen medarbejdere har protesteret, og at han ikke ville i yderligere dialog om sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078