23948sdkhjf

Velfac har store forventninger til forsøgsprojekt

Med projektet ”Bolig for livet” håber vinduesproducenten, at man i samarbejde med en forsøgsfamilie kan udvikle idéer til fremtidens bolig.
Familien Simonsen er forsøgskaniner i fremtidens tjeneste. Familien skal nemlig bo i Velfac’s eksperiment ”Bolig for livet” i et år og deltage i udviklingen af det.

”Bolig for livet” er et eksperiment, der skal udvikle viden om, hvordan man kan bygge og bo bæredygtigt. Boligen er et aktivhus, der selv producerer energi og har intelligent styring:

- Fordelen ved Bolig for livet er, at vi sammen med familien Simonsen kan prøve alle idéer af og udvikle dem, så de fungerer optimalt – også de små detaljer, for det er ofte dem, der er afgørende for, om et aktivhus bliver til virkelighed, forklarer Rikke Lildholdt, der er projektleder hos Velfac.

Toiletbesøg i mørke
Stiller man op som forsøgsfamilie i et byggeeksperiment, må man være forberedt på lidt af hvert.

Efter familiens første tid i huset måtte eksperterne fx se på den automatik, der styrer det elektriske lys. For familien opdagede hurtigt, at her var en funktion, der skulle justeres. Den sensor, der registrerer kropsvarme, var indstillet for ’ufølsomt’, og derfor slukkede lyset, hvis toiletbesøget tog for lang tid – og i buldermørke er der altid langt til lyskontakten.

Familien Sørensen fører dagbog over oplevelserne i huset. Læs mere på Velfac’s hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094