23948sdkhjf

Brødrene A. og B. Andersen vinder projekt i Karlslunde

Sammen med blandt andre Rubow Arkitekter skal Roskilde-entreprenøren opføre det 135 mio. kroner dyre Karlslunde Plejecenter, der skal stå færdigt i 2012.
Afgørelsen faldt under et byrådsmøde i Greve den 26. januar, hvor det vindende projekt blev udvalgt blandt fem indbudte teams.

Udover Brødrene A. og B. Andersen og Rubow Arkitekter har Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma, Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører samt Lassen Landskab været med på projektet.

Lavere energiforbrug end gældende krav
Karlslunde Plejecenter får 85 boliger med fællesarealer. Plejecenteret kommer til at efterleve de nyeste bygningsstandarder, hvor blandt andet tilpasning til landskabet og bæredygtighed har været afgørende:

- Energiforbruget bliver med lavenergiruder og andre klimavenlige tiltag markant lavere end de gældende energikrav. Vi har brugt grønne tage, som med stenurten sedum optager og forsinker regnvandet og er med til at give byggeriet en høj biofaktor, siger salgs- og indkøbsdirektør Henrik Jørgensen.

Byggeriet er tilpasset omgivelserne ved hjælp af grønne volde og organisk formede bygninger.

Om Brødrene A. og B. Andersen
Virksomheden er med sin årlige omsætning på 700 millioner kroner et entreprenørselskab i mellemstørrelsen.

Brødrene A. og B. Andersen har senest gjort sig bemærket ved at vinde en række prestigefulde, større byggeopgaver; blandt andet terminalbyggeriet CPH Swift i Kastrup Lufthavn samt flere byggerier i Ørestad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.984