23948sdkhjf

CCO vinder rådhus-projekt i Lund

Christensen & Co Arkitekter er netop udpeget som vinder af den internationale arkitektkonkurrence om et nyt bæredygtigt rådhus, der bliver det 'grønneste' i Sverige.
Transparens, tværfaglig synergi, innovation og bæredygtighed er nøglebegreber i designet af det nye rådhus, som skal stå færdig i starten af 2012.

Byggeriet, som bliver på 25.000 m², skal placeres centralt midt mellem Lunds gamle bymidte og et stort parkområde vest for centrum.

Projektering af første etape er allerede igangsat, og Lund Kommune har bevilget en kvart milliard til byggeriet af denne del.

Grønneste rådhus i Sverige
Projektet har en meget ambitiøs miljøprofil, hvilket betyder, at bygningen kun kommer til at bruge en brøkdel af den energi, som er normalt for denne slags bygninger.

Dette skal blandt andet realiseres gennem brug af sunde og miljørigtige materialer samt et avanceret energikoncept baseret på naturlig ventilation. Desuden er der implementeret solenergi, grundvandskøling og grønne tage i projektet, som vil gøre huset til det grønneste rådhus i Sverige.

Bygningen er skulpturelt udformet og fremtræder som en facetteret krystal med facader, der veksler mellem glas og lyse lukke partier. Skalaen er brudt ned, således det relativt store hus integreres positivt i den karakteristiske bymæssighed, som kendetegner Lund.

Nord for bygningen skabes en ny markant by-plads, som løfter sig op langs facaden og skaber adgang til en ny cykel- og gangbro ved banegården.

Stort internationalt deltagerfelt
Næsten 80 arkitekter fra hele Europa ansøgte om at komme med i konkurrencen.

Foruden CCO blev danske 3XN, britiske Tony Fretton Architects samt de svenske virksomheder Lund & Valentin og FOJAB Arkitekter inviteret til at komme med bud på projektet.

Om CCO
Christensen & Co arkitekter er en yngre internationalt orienteret tegnestue, som i Sverige bl.a. arbejder med nye forskningscentre for Karolinska Instituttet og Stockholms Universitet.

I Danmark står tegnestuen bag Danmarks første CO2-neutrale offentlige bygning, Green Lighthouse på Københavns Universitet, Solhuset i Hørsholm, som er Danmarks første energiproducerende børneinstitution samt Danmarks Vej- og Bromuseum, som åbner ved Holbæk til sommer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096