23948sdkhjf

Stor interesse for ny Aalborg-bydel

DSB’s tidligere godsbaneareal skal omdannes til nyt campus, og det er nemmere end ventet at finde beboere til det 75.000 m² store område.
Der er planer om at bygge i alt 130.000 m² på arealet, og ifølge Nordjyske Medier har diverse skoler vist forhåndsinteresse for at reservere samlet op mod 90.000 m².

- Flere skoler vil gerne kunne flytte ind og være klar til starten på skoleåret august 2012, siger Torben Nielsen fra erhvervsmæglerfirmaet Colliers Hans Vestergaard.

Colliers er af grundejer DSB Ejendomsudvikling udpeget til at stå for udviklingen af arealerne.

Længere fremme end håbet
Ifølge Torben Nielsen har DSB allerede underskrevet de første slutsedler, som nu skal til behandling i bestyrelserne for de pågældende skoler. Torben Nielsen er overrasket over, hvor stærkt det er gået med aftalerne og understreger, at man pt. er længere fremme end ventet:

- Vi troede, vi ville få en lang udviklingsperiode på grund af finanskrisen, men beliggenheden, ideen og Aalborg Kommunes opbakning betyder, at vi er langt længere fremme, end vi havde turdet håbet, siger han.

Universitet vil bygge boliger
Det er ikke offentliggjort, hvilke skoler, der er tale om, men VUC, Aalborg Studenterkursus og Aalborg Ungdomsskole ventes alle at være blandt de første indflyttere.

Desuden har Aalborg Universitet meldt sig på banen – dog ikke for at få plads til nye undervisningsfaciliteter:

- Vi har behov for cirka 100 boliger til internationale studerende, som ikke har så mange penge. Derfor er vi i gang med at finde nogle, der vil bygge boligerne, som vi så kan leje. Ungdomsboligerne vil på godsbanearealet få en attraktiv central placering, og vi vil gerne have dem så hurtigt som muligt. Helst i morgen, siger Jørgen Østergaard, chefrådgiver i universitetets ledelsessekretariat.

I september sidste år fremlagde fire prækvalificerede teams hvert deres bud på den kommende bydel som led i et parallelt opdrag. Her udpegede dommerkomiteen forslaget fra Polyform og Cenergia som det bedst egnede til det videre arbejde.


Læs mere om projektet:
Ny Aalborg-bydel et skridt nærmere
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11