23948sdkhjf

Uvished om moské i storstilet BIG-projekt

Københavns Kommune har droppet et krav om, at der skal opføres en moské for at få byggetilladelse til det 124.000 m2 store projekt.
Tirsdag offentliggjorde tegnestuen planerne for et 124.000 m² stort byggeprojekt, der skal forbinde tre københavnske bydele.

Projektet omfatter etablering af en moské i den ene ende af byggeriet, og hidtil har manglende finansiering af netop moskéen ageret stopklods for at bygge på grunden.

- Det har hele tiden været planen, at en nybygget moské skulle være med i første etape af byggeriet, men da det ikke er lykkedes muslimerne at finde pengene, har den betingelse virket som en stopklods for hele projektet. Derfor fjerner vi nu moskeen som en afgørende betingelse i første etape, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Bo Asmus Kjeldgaard, til Jyllands-Posten.

Pludselig langt mere realistisk
Det er Bach Gruppen A/S, der står for byggeriet, og direktør Lene Christensen ser nu langt mere positivt på perspektiverne for at komme i gang med at føre planerne ud i livet:

- Det betyder, at projektet pludselig er langt mere realistisk, og hvis tingene nu udvikler sig fornuftigt med lokalplaner osv., regner vi med at sætte spaden i jorden om et år, vurderer hun over for Jyllands-Posten.

Lene Christensen oplyser, at Bach Gruppen forventer at starte med de tre midterste bygninger, som skal rumme bl.a. boliger og undervisningslokaler.

Det samlede projekt omfatter ni bygninger og rager på sit højeste punkt 86 meter i vejret. Den samlede pris for byggeriet ventes at ende på 3 mia. kroner.


Læs mere:
124.000 m² nybyggeri skal forene lokalområder
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109