23948sdkhjf

Endnu et nybyggeri på vej i Ørestad

Om få måneder indledes opførelsen af et 20.000 m² stort parkeringshus, der ventes af stå færdig i løbet af efteråret 2011.
Parkeringshuset får plads til cirka 730 biler og imødekommer dermed et stigende ønske fra beboerne i området om flere parkeringspladser.

De næste par måneder går med udarbejdelse af hovedprojektet, tilbudsperiode, licitation og kontrahering. Selve byggeriet forventes at gå i gang i løbet af sommeren 2010.

Det nye P-hus i Ørestad vil blive ejet og drevet af By & Havn, ligesom det er tilfældet med bydelens øvrige to P-huse ved henholdsvis gymnasiet og i VM-Bjerget.

By & Havn har med det kommende projekt valgt at imødekomme kommunens parkeringskrav ved at bygge centralt beliggende P-huse i bydelen, så der kun findes ganske lidt parkering på veje og i byrum.

P-huset kommer til at ligge på Edward Thomsens Vej overfor byggeriet Golf Park 2 og nord for ungdomsboligerne Signalhuset.

Fakta om projektet
• Grundplanet bliver ca. 35 x 80 meter i 8 etager.

• Op- og nedkørsel sker via cirkelformede spiraler.

• P-huset bliver naturligt ventileret. Dermed spares der på energiforbruget i huset.

• Det vil få installeret LED-lys, der ligeledes til gavn for miljøet.

• Huset opføres som betonelement byggeri henover den eksisterende transformerstation.

• På terræn op ad den eksisterende transformerstation skal desuden bygges ca. 500 m² kontor og lagerfaciliteter, som By & Havn selv skal anvende til drift og materiel.

• Facadebeklædningen bliver hvide overfladebehandlede aluminiumsplader. Pladerne udstanses med to forskellige hul-størrelser. Udover at skabe et visuelt udtryk på facaden, vil udstansningen også sikre tilstrækkelig facadeåbning til en naturlig ventilation i huset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094