23948sdkhjf

45.000 nye kvadratmeter på Papirøen rykker nærmere

En ny lokalplan for Christiansholm i Københavns Havn er på plads – næste skridt bliver nedbrydning og udbedring af øens brygger.

I februar 2016 vandt arkitektfirmaet Cobe projektkonkurrencen om en ny masterplan for Papirøen – eller Christiansholm, som øen faktisk hedder – i Københavns Havn.

Siden er der sket en kvalificering af masterplanen "Byens Haller", og torsdag blev lokalplanen vedtaget af Borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus.

Lokalplanen rummer mulighed for at opføre 45.000 kvadratmeter, herunder 270-340 boliger, hvoraf 25 procent bliver almene. Desuden er der planer om et hotel, faciliteter til svømning samt en lang række udadvendte funktioner i øens nye haller.  

Succes er ikke tilfældig
Christiansholm udgør en af de sidste byggemuligheder i Københavns Inderhavn. I de seneste år er øen kraftigt revitaliseret i kraft af, at de gamle lagerfunktioner ophørte, og en række kreative firmaer – særligt Copenhagen Street Food – er flyttet midlertidigt ind på øen. 

- Den succes, der er blevet skabt på Christiansholm i form af stedets midlertidige aktiviteter, er ikke en tilfældighed. Den bunder i en klar strategi for øens byliv og et bevidst valg af mangfoldige aktører, som kunne bidrage til oplevelser og aktiviteter på stedet. Det ejendomsselskab, som har gjort den nuværende succes som folkeligt spisested og kulturel destination mulig, vil også fremadrettet være del af Christiansholms udvikling. Det sikrer, at øens mange kvaliteter fastholdes og udvikles også i den nye plan, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn, i en pressemeddelelse.

Tidsplan

Primo 2018: Nedrivning af eksisterende bygninger med undtagelse af kedelhuset, samt træspær fra papirhallen som genetableres i en af de nye haller. Udbedring af øens brygger med ny spuns.

Resten af 2018: Byggemodning.

2019: Udgravning / konstruktion af kælder og p-kælder.

2019-21: Forventet opførsel af svømmefunktion

2020-21: opførsel af nye haller, boligbyggeri og ny infrastruktur, træbrygge m.m.

Medio 2021: Forventet aflevering for det private byggeri.

Lokalplanen tager således udgangspunkt i livet i de eksisterende haller på øen. Hallerne nedrives og erstattes af en række nye haller, der omkranser et indre grønt rum kaldet ’Den grønne Hal’. I stueetagen etableres offentligt tilgængelige funktioner og erhverv. Svømmeanlægget etableres på øens nordvestlige hjørne.

Der etableres en bred promenade til ophold og byliv. Promenaden skal suppleres af en træbrygge, så man kan komme helt tæt på vandet.

Bygningerne tilpasses til stedet, så Christiansholm får en helt særlig identitet, men samtidig indordner sig den lokale egenart omkring Holmen og Christianshavns pakhuse langs havneløbet.

Varierede facader, levende kantzoner med mange opgange og indgange, kolonnader, nicher, bænke, beplantning og cykelparkering er elementer, der skal bidrage til at sikre et oplevelsesrigt bykvarter.

Den videre proces
By & Havn har siden 2012 haft en samarbejdsaftale med selskabet CØ P/S, som består af Unionkul Holding, Nordkranen og Danica Ejendomme.

Det er denne aftale, der hidtil har sikret, at de midlertidige aktiviteter på Christiansholm kunne være på øen frem til det tidspunkt, hvor udviklingsplanerne kan realiseres og ejendommene jf. aftalen sælges til CØ P/S.

Lejeaftalen med de midlertidige aktiviteter udløber ved årsskiftet 2017/18, hvorefter nedbrydningen kan gå i gang. Øen er i meget slidt stand, hvorfor en grundlæggende renovering af øens kanter er nødvendig.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125