23948sdkhjf

Dansk Ventilation siger ja til fusion

På en nyligt overstået generalforsamling har de 40 medlemmer i brancheforeningen Dansk Ventilation sagt ja til at få blæst ny luft ind i arbejdet med indeklima i boliger og virksomheder.

Alle medlemmer stemte nemlig ja til, at Dansk Ventilation fusionerer med vvs- og el-leverandørernes brancheforening, Veltek.

- Ventilation, vvs og el har mange fælles interesseområder, og en fusion giver os langt større pondus i samarbejdet med myndighederne. Ved at samle vores ressourcer, styrker vi også indsatsen med at informere vores medlemmer om nye byggekrav og ny teknologi, siger formand for Dansk Ventilation, Puk Spencer, i en pressemeddelelse.

Dansk Ventilations medlemmer udvikler og producerer teknologi til forbedring af indeklimaet. Da Veltek administrerer ETIM-standarden i Danmark, der er en international standard for klassificering og beskrivelse af produkter, får Dansk Ventilations medlemmer også inhouse adgang til den efter fusionen. 

Fusion til sommer
For at fusionen bliver til virkelighed, skal de 90 medlemsvirksomheder i Veltek stemme ja på deres generalforsamling den 19. maj. Hvis der også er et flertal for fusionen hér, træder den i kraft den 1. juni 2017.

Dansk Ventilation vil derefter blive en sektion under Veltek med navnet ”Indeklima” og egen sektionsbestyrelse samt pladser i Velteks hovedbestyrelse.

Da grænserne mellem ventilation, vvs og el bliver mere og mere udvisket på byggepladserne, har de to brancheforeninger i længere tid arbejdet på at slå kræfterne sammen.

I Veltek ser man også store fordele i fusionen, og man lægger blandt andet vægt på, at man kommer til at dække alle tekniske installationer fra væg til væg i et byggeri. 

- Vi har arbejdet på fusionen i mere end et år, og den står højt på vores ønskeliste. For det vil give os mere gennemslagskraft over for styrelser og politikere, siger direktør i Veltek, Per Rømer Kofod.

Hvis fusionen bliver en realitet, flytter Dansk Ventilation fra Sorø og ind på Velteks kontor i Herlev. Det er meningen, at direktøren for Dansk Ventilation igennem 10 år, Christen Galsgaard, skal stå for fusionen, hvorefter han stille og roligt trapper ned. Derfor skal der på et tidspunkt findes en ny sektionsleder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11