23948sdkhjf

Rådgivere vil ansætte flere

Rådgivning indenfor byggeri og energi boomer. Infrastruktur, miljø og eksport halter, siger konjunkturmåling

Der er lige nu rekordhøj beskæftigelse hos rådgivende ingeniørvirksomheder takket være rådgivning inden for byggeri og energi. Til gengæld halter det mere på områderne infrastruktur, miljø og eksport, viser Foreningen af Rådgivende Ingeniørers (FRI) seneste konjunkturmåling.

Med 12.818 ansatte har der aldrig tidligere været så mange medarbejdere i danske rådgivende ingeniørvirksomheder som nu. Og hvis det var muligt, ville næsten hver tredje virksomhed gerne ansætte endnu flere, lyder en af konklusionerne.

Forventer fremgang
Generelt forventer danske rådgivende ingeniørvirksomheder yderligere fremgang i deres langsigtede ordrebeholdning, ligesom forventningerne generelt er mere positive end ved FRI’s seneste konjunkturmåling for seks måneder siden.

Det er især den store aktivitet inden for boligbyggeri, offentligt byggeri, erhvervsbyggeri og på energiområdet, der driver udviklingen.

Derimod har branchen over en bred kam oplevet et fald i opgaver inden for infrastruktur og miljø og på eksportmarkedet, hvor netop infrastruktur og miljø er fremherskende.

- Opgavemængden inden for infrastruktur skrumper. Her lider firmaerne under usikkerheden omkring blandt andet Togfonden, den tilbageholdende udvikling af infrastrukturen i kommunerne og en generelt stop-go-præget tilgang til området, siger adm.direktør i FRI Henrik Garver.

Han anbefaler, at kommuner aktuelt øger deres aktuelle niveau af infrastrukturinvesteringer:

- Øget kommunal efterspørgsel vil skabe arbejdspladser lokalt. Ved at fremskynde investeringerne vil borgerne samtidigt få styrket deres mobilitet, og antallet af ulykker og forsinkelser vil blive reduceret, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094