23948sdkhjf

MT Højgaard vinder renoveringsprojekt i Sønderborg

EUC Syd skal over de kommende ni måneder gennemgå en omfattende energirenovering. Efter en EU-licitation er valget af entreprenør faldet på MT Højgaard.
Energi og bæredygtighed har en central placering i det renoveringsprojekt, som EUC Syd indleder i disse dage.

Efter en EU-licitation er opgaven lagt i hænderne på MT Højgaard Aabenraa, og den beløber sig til 75 mio. kroner.

Ejendommen er fra 1864, og projektet omfatter i alt 15.000 m², hvoraf 3.000 m² er nybygning samt etablering af en indskudt etage. Centralt i projektet er en stor atriumgård, der skal rumme cafeteria og café samt et helt nyt gymnasieområde og ’open learning’-faciliteter.

Projektet, der vil overholde byggeriets nyeste krav til energiklasser, skal være gennemført med udgangen af november, og eleverne vil tage lokalerne i anvendelse i januar 2011.

Arkitekt på byggeriet er ID Arkitekter i Fredericia, mens Cowi er rådgivende ingeniør. Bygherrerådgivere er Kuben Management og det lokale firma; Sloth Møller.

Går nye veje
Når det omfattende renoveringsprojekt er gennemført, vil eleverne på monitorer kunne følge med i uddannelsesinstitutionens drift. De vil blandt andet kunne se, hvor megen energi solcellerne på taget producerer samt følge med i det aktuelle CO2-regnskab.

Dermed går EUC Syd nye veje i bestræbelserne på at gøre eleverne bevidste om bæredygtighed og energirigtige løsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.165