23948sdkhjf

Vinduesfabrikker mister omsætning

Velfac og Rationel Vinduer, der begge er del af VKR Holding, måtte i 2009 se omsætningen falde med tilsammen 657 mio. kroner. Det svarer til en nedgang på 27 %.
VKR Holding A/S offentliggør senere på måneden sit årsregnskab for 2009, men dagbladet Børsen kan allerede i denne uge afsløre nogle af tallene fra forretningsområdet facadevinduer.

Her er moderselskabet Dovista angiveligt kommet ud med et underskud på 148 mio. kroner, mens Velfac har realiseret et minus på 67 mio. kroner.

I Rationel Vinduer er nedgangen også betydelig, men her er det dog lykkedes at nedbringe omkostningerne i en sådan grad, at selskabet kommer ud af regnskabsåret med et lille plus.

- Rationels restrukturering foregik primært i 2008, mens den i Velfac foregik i 2009, hvor vi lukkede en fabrik i Ringkøbing, lyder forklaringen fra Kurt Bering Sørensen, der er administrerende direktør i Dovista og bestyrelsesformand i både Velfac og Rationel Vinduer.

Bunden er nået
Kurt Bering Sørensen vurderer, at byggebranchens nedtur også vil sætte sit præg på udviklingen i 2010. Det betyder øget konkurrence og lavere priser.

Året er endvidere startet sløvt som følge af det kolde vejr, men direktøren tror dog alligevel på en positiv udvikling:

- Vi håber, at når vi når igennem vinteren, så har vi nået niveau, hvorfra det går fremad. Det er ikke et løfte, men mere en tro på, at vi har taget hårdt nok fat i 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109