23948sdkhjf

Esbjerg vil genforhandle butikscenter

TK Development skal igen i gang med forhandlinger med Esbjerg Kommune om et nyt butikscenter. Kommunens planudvalg nedlægger veto over for dele af projektet.
Politikerne i Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg har haft projektet om opførelse af et nyt 28.000 kvadratmeter stort butikscenter på jernbanearealerne i Esbjerg til drøftelse.

Udvalget stiller sig positiv over for projektet, men vil - grundet betænkeligheder og direkte veto over for dele af projektet - indlede nye forhandlinger med TK Development og DSB Ejendomme, der står bag.

– Vi vil gerne arbejde videre med projektet, men skal det være en optimal løsning, så er det altså ikke at fjerne de bevaringsværdige pakhuse i forbindelse med Esbjerg Banegård. Det er et helt unikt miljø. Derudover ligger der i projektet problemer i forhold til færdselssikkerhed og trafikken til og fra centret, siger udvalgsformand John Snedker til JydskeVestkysten.

Udvalget forlanger endvidere at få udarbejdet en skitseplan for hele banegårdsområdet for at få en idé om, hvordan byggeriet vil spille sammen med resten af bydelen.

– Vi kan ikke nøjes med bare at se på en enkeltdel i så unikt et område af Esbjerg. Vi skal se projektet i et helhedsperspektiv – det er svært at fortryde et byggeri bagefter, konstaterer John Snedker.

Ifølge TK Development går byggeriet i gang når 70% er udlejet og det kommunale plangrundlag på plads.

Centeret skal rumme et varehus, 60-70 butikker og 800 p-pladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11