23948sdkhjf

SAHL Arkitekter fejer for egen dør

Den billigste energi er den, vi ikke bruger – det har de opdaget hos Sahl Arkitekter A/S, der har sat spot på deres energiforbrug. Resultatet er foreløbig en elbesparelse på 37 %. Det svarer til elforbruget i 5 husstande.
Hos SAHL Arkitekter arbejder de bl.a. med at tegne og bygge lavenergihuse. Men det er ikke nok. De er i fuld gang med at feje for egen dør. Deres mål er at CO2 - neutralisere deres energiforbrug.

- Michael Bach-Holck fra Lokalenergi har hjulpet os med, at finde frem til de områder, med størst potentiale, fortæller tegnestuechef Bjarne Andersen fra SAHL Arkitekter A/S. Indsatsen blev hurtigt rettet mod lys, standbyforbrug og ventilation.

Halogenpærer er skiftet ud med LED pærer. Der er monteret elspareskinner på hver arbejdsplads, således at standbyforbrug til pc, hæve/sænkebord, lys m.v. er reduceret. Ventilationsanlægget har også bidraget med en besparelse på 12.000 kWh/år.

SAHL Arkitekterne A/S har på 3 måneder sparet

- 24.510 kWh/år på elforbruget.
- 12.000 kWh/år på varmeforbruget.

Arkitektfirmaet har minimeret deres elforbrug med 37 % og varmeforbruget med et par procent. Samtidig har de også rettet opmærksomheden på deres indkøb af strøm og på CO2 udledning fra deres firmabiler.

- Vi har indgået en aftale med Lokalenergi om, at de køber el produceret på vandkraft, der svarer til den mængde strøm vi bruger. Derudover har energikonsulenten beregnet CO2 udslippet fra vores firmabiler. Denne udledning neutraliserer vi ved at købe CO2 kvoter.

- Så udover at have en professionel tilgang til vores opgaver på tegnestuen, har vi nu også gjort en indsats her i huset for at hjælpe klimaet og samtidig optimere vores energiforbrug. Det har været en rigtig lærerig og udbytterig proces, som vi afslutter med en energisk peptalk for alle vores medarbejdere. Her får vi inspiration og viden til at arbejde videre med, hvordan vi via vores vaner i hverdagen kan være med til at finde værdien i energien og minimere vores energiforbrug endnu mere, slutter Bjarne Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11