23948sdkhjf

Trælastbranchen overvejer milliardfusion

15 danske tømmerhandler kan være på vej ind i et kapitalfondejet selskab, der skal øge deres konkurrencekraft.
Flere mindre og mellemstore trælasthandler arbejder i øjeblikket på en omfattende sammenlægning, der i givet fald vil skabe en ny stor milliardvirksomhed.

Det erfarer Børsen.

Planerne om en fusion mellem op mod 15 tømmerhandler sker for at tage kampen op mod de store og mere effektivt drevne kæder DT Group og Bygma.

Ifølge Børsens oplysninger skal en større dansk kapitalfond sidde på majoriteten af aktierne, men de enkelte trælasthandler kan få aktieposter i den nye store virksomhed, som efter planen skal ende med at omsætte for op mod 4 mia. kr.

Fusion giver mening
Konsulenthuset Advizer har et indgående kendskab til branchen og har gennem de seneste tre år analyseret de enkelte aktører.

Partner Stig Madsen mener, at planerne giver mening, da der er overkapacitet i markedet.

Advizer vurderer, at planerne om en stor fusion mellem 10-15 trælasthandler kan skabe store synergier.

- For bedre at klare sig, skal de (trælasthandlerne, red.) have kritisk masse på indkøb, markedsføring og administration, og de skal være landsdækkende og have en professionel ledelse. Der vil helt sikker være kræfter, som nu trækker mod at skabe en større enhed for at matche de store virksomheder, der allerede findes, siger Stig Madsen til Børsen.

Det er endnu uklart, hvor langt fusionsplanerne er fremme, men angiveligt er der forhandlinger i gang med flere af de mellemstore danske trælasthandler.

Sandsynligvis vil den involverede fond vente med at give sig til kende, til det første opkøb er gennemført.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094