23948sdkhjf

Milliardprojekt i Aalborg kan sælges uden udbud

Et kommunalt/privat udviklingsselskab skal forestå udviklingen af ny bydel til op 8.000 indbyggere.

Ankestyrelsen har godkendt, at Aalborg Kommune kan sælge byggefelterne i udviklingsområdet Stigsborg Havnefront uden udbud.

Projektet omfatter samlet omkring 400.000 kvadratmeter nybyggeri langs kajkanten i Nørresundby; fra Limfjordsbroen i vest til Limfjordstunnelen i øst. 

Med en anslået udviklingssum på op mod en milliard kroner er det ifølge Nordjyske Stiftstidende den hidtil mest vidtgående dispensation fra udbudsbekendtgørelsen, som er set i Danmark.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) fortæller, at planen er at lægge udviklingen af den nye bydel i regi af et udviklingsselskab, som skal stiftes og ejes i samarbejde med en kapitalstærk privat partner.

Hvem det bliver, er dog endnu ikke afgjort.

- Udbudsmodellens styrke og svaghed er det her med, at man sender bud ind, og så er det det, der står på papiret, hvorimod, at du i den anden proces mere kan få pensionskasserne til at konkurrere med hinanden i forhold til at give den mest optimale pris, siger borgmesteren.

Licitationen – Byggeriets Dagblad bragte i sidste måned en større artikel om udviklingen af Stigsborg Havnefront. Læs den her (kræver abonnement):

Parkkvarter bliver første etape af kæmpeprojekt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079