23948sdkhjf

Swecos nye hovedsæde bliver bæredygtigt

Domicilet på 11.000 kvm er konstrueret af bæredygtige materialer og blandt andet udstyret med solceller og fjernkøleanlæg

I samarbejde med rådgivningsvirksomheden Sweco Danmark har Holscher Nordberg designet og projekteret to kontorbygninger beliggende i gåafstand til Bella Center Metrostation.

De to søsterbygninger har et arkitektonisk slægtskab og bygges op omkring et centraliseret og indbydende adgangsareal.

Bygningerne opføres i to etaper, og den nordlige bygning, der bliver Sweco Danmarks hovedsæde, er netop blevet Dgnb Gold-præcertificeret.

Det nye ingeniørhovedsæde har blandt andet solceller på taget og et grønt tag, hvilket er med til at sikre et lavt CO2-udslip og energiforbrug.

Derudover anvendes bæredygtige materialer. Eksempelvis er træet bæredygtighedscertificeret, og kontorbyggeriet udstyres også med solafskærmning og fjernkøleanlæg for at mindske energiforbruget.

Lærerig proces
Desuden får Swecos ansatte en tagterrasse med udsigt til indre by og Amagers grønne områder samt en stort fælles gårdhave, som man vil dele med søsterbygningen, som tegnestuen er i gang med at projektere.

- Det har været en både spændende og lærerig proces at projektere Swecos danske filial efter Dgnb-principper, udtaler Morten Nøjsen, der er bygningskonstruktør hos Holscher Nordberg, i en pressemeddelelse.

Første projekt
Projektet er Holscher Nordberg første bæredygtighedscertificerede kontorbyggeri, men forventer at designe og projektere flere DGNB-certificerede projekter i fremtiden.

- Byggeriet har vi udviklet i tæt samarbejde mellem Sweco, KPC og Skanska, og den tværfaglige indsats har været med til at løfte projektets bæredygtige profil, udtaler Mikkel Nordberg, Arkitekt og Partner hos Holscher Nordberg.

- Vores erfaring er at de rigtige løsninger som regel opstår, når vi formår at samle et tværfagligt og engageret team om bordet, tilføjer han.

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2018. 
brahe

Artiklen er en del af temaet Bæredygtigt byggeri.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125