23948sdkhjf

Her er Aarhus' nye hotel- og konferencecenter

BIG er arkitekten bag nyt stort projekt, som netop er offentliggjort.

Aarhus Byråd har godkendt salget af den sidste del af Bassin 7 på Aarhus Ø.

Her skal byens nye hotel- og konferencecenter opføres, og det er netop blevet offentliggjort, at det bliver Anpartsselskabet Bassin 7, der ejes af Anders Holch Povlsen og Rune Kilden, som skal opføre bygningen, der er tegnet af Bjarne Ingels Group (BIG) og har Scandic som hoteloperatør.

- Et nyt hotel- og konferencecenter imødekommer den enorme vækst, vi oplever i Aarhus i disse år. Vi skal ikke kun skabe plads og oplevelser til nye indbyggere, men også til de mange besøgende, der i stigende grad vender blikket mod vores by. Sammen med de private og almene boliger færdiggør hotel- og konferencecentret Bassin 7 som et projekt med stærk funktionalitet, siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Hotel- og konferencecentret udformes som et spiralforløb - en karré, der snor sig om sig selv og inviterer besøgende op på toppen af hotellet. Her ligger hotellets offentligt tilgængelige gårdhave.

Derudover får hotellet en konferencesal med plads til mere end 2.000 gæster til konferencer, koncerter, og andre events.

Ud over byggegrunden til hotel- og konferencecenteret køber Anpartsselskabet Bassin 7 byggefelterne ved siden af.

Her opføres to boligkarréer og et boligtårn tegnet af arkitekter fra Sleth og BIG.

Boligerne bliver en blanding af private og almene. 80 boliger svarende til 7.000 af de 26.000 etagementer er reserveret til almene boliger, som Anpartsselskabet Bassin 7 skal realisere i samarbejde med Aarhus Kommune og en endnu unavngiven boligforening.

I forbindelse med udbuddet har Aarhus Kommune modtaget to forskellige bud på det nye hotel- og konferencecenter, og der har været gennemført en forhandlingsproces med begge tilbudsgivere.

Med valget af Anpartsselskabet Bassin 7 er der blandt andet lagt vægt på, at projektet især understøtter ønsket til udviklingen af Bassin 7 som en attraktiv destination for ikke kun områdets beboere og virksomheder, men for hele Aarhus og for gæster og turister.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109