23948sdkhjf

Kvik tjener penge i svært marked

Køkkenkoncernen har netop offentliggjort et 2009-resultat på knap 60 mio. kroner før skat. Overskuddet kommer på trods af generelt svære markedsvilkår i branchen.
Selvom køkkenbranchen er hårdt presset og konkurrencen skærpet betydeligt, så tjener køkkenkoncernen Kvik stadig penge.

Resultatet før skat viser således et plus på cirka 60 mio. kroner. Der er dog tale om nedgang i forhold til 2008, hvor overskuddet lød på knap 71 mio. kroner. Samtidig er omsætningen faldet fra 903 til 727 mio. kroner.

- Det er aldrig tilfredsstillende at gå tilbage på indtjeningen, men vi må også erkende, at markedsvilkårene er barske, og der er kamp om hver enkelt kunde. Vi har brugt mange ressourcer på at fastholde konceptet og hjælpe butikker, der har måttet kæmpe ekstraordinært. Set i dette lys, kan vi kun være tilfredse med at lave et fornuftigt resultat, siger administrerende direktør Carsten B. Andersen.

Gearet til markedsudviklingen
Allerede da de første krisetegn i markedet viste sig tilbage i 2008, besluttede Kvik at handle og ændre kurs. Der er blandt andet sat fokus på at kommunikere, at et godt design ikke behøver koste det hvide ud af øjnene:

- Kvik er et lavpriskoncept, og vi har arbejdet meget intensivt for at kommunikere det budskab ud i markedet. At vi kommer ud med et fornuftigt resultat skyldes, at vi har formået at holde godt fast i konceptet og samtidig tilpasset os markedsvilkårene, forklarer Carsten B. Andersen, der spår fremgang i 2010:

- Der er tegn på lysning i markedet, og forbrugerne er igen blevet mere købelystne. Derfor tror jeg på, at 2009 markerer vendepunktet for os, og at 2010 vil byde på fremgang.

Kvik har hovedsæde i Vildbjerg og er ejet af den svenske Ballingslöv-koncern. Der er pt. 118 Kvik butikker fordelt i landene Finland, Sverige, Norge, Danmark, Holland, Belgien og Spanien.
Læs mere om: Kvik
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093