23948sdkhjf

Campus til milliarder i støbeskeen i hovedstaden

Carlsbergs store grund i Valby, Nordhavnen og Ørestad nævnes som mulige placeringer for en ny bydel, der blandt andet skal rumme 2.000 boliger.
Med New York, Oxford, Paris og Barcelona som forbilleder er tænketanken "Thinktanktalents" netop nu i fuld gang med at rejse midler til det ambitiøse projekt ”Copenhagen Campus”.

Bag planerne står søstrene Vibeke Snedgaard Rafaelsen og Anette Galskjøt, der har som ambition at ændre på den tendens, at mange udenlandske studerende forlader Danmark efter endt uddannelse.

For dårlige til at integrere
Ifølge dagbladet Børsen er det pt. kun 20 % af de udenlandske studerende, der seriøst overvejer at blive i Danmark efter studierne, og af disse er kun 1/3 at finde i landet efter to år.

Det betyder, at Danmark mister værdifuld arbejdskraft:

- Vi er dårlige til at integrere i Danmark. Derfor tror vi på et campusmiljø, hvor vi blander udlændinge og danskere – både studerende, forskere og trainees, som indeholder den talentmasse, som vi i stigende grad har brug for i Danmark for at øge produktiviteten, siger Vibeke Snedgaard Rafaelsen til avisen.

Boliger til studerende, trainees og forskere
Det anslås, at der i øjeblikket mangler over 3.000 kollegieværelser til udenlandske studerende i København og Århus. Desuden er der et stort udækket behov for boliger til forskere og trainees.

Dette behov sigter Copenhagen Campus mod at imødekomme ved at etablere op mod 2.000 nye boliger i et kulturelt spændende og levende miljø. Det er endnu uvist, hvor den nye bydel eventuelt vil blive placeret, men ifølge Børsen er Carlsbergs store grund i Valby, Nordhavnen og Ørestad nævnt som mulige emner.

Københavns Kommune har allerede bevilliget 400.000 kroner til en forundersøgelse, og tænketanken har på nuværende tidspunkt engageret seks sponsorer, som blandt andet tæller Microsoft og Novo Nordisk.

Thinkthanktalents har over 20 betalende medlemmer, herunder Velux, Grundfos, Codan, Novozymes og Foss.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078