23948sdkhjf

Moe & Brødsgaard vinder omfattende ældreprojekt

Sammen med arkitektfirmaet Entasis og entreprenør E. Kornerup skal den rådgivende ingeniør opføre plejecentret Søndergård med 84 boliger i Ballerup Kommune.
Opgaven omfatter 16 ældreboliger, 56 plejeboliger i et samlet plejecenter med fællesaktiviteter samt en punkthusbebyggelse med 12 boliger.

Jan Bo Hjelmbjerg, projektchef i Moe & Brødsgaard, forklarer om byggeriet:

- De ældre i Ballerup Kommune får med Søndergård særdeles attraktive forhold tilpasset fremtidens behov. De forskellige boformer i Søndergård sørger samtidig for, at der i Ballerup Kommune er et bredt sammensat udvalg af boligtyper til kommunens ældre borgere.

Energirigtige løsninger
Der er i projektet lagt vægt på, at de valgte materialer er miljøvenlige med lang levetid og en lav grad af vedligeholdelse. Jan Bo Hjelmbjerg uddyber om bygningernes energirigtige design:

- Energidesignet er vægtet højt i konkurrencen, og vi har derfor tilbudt bygherren et 0-energi-plejecenter med gulvvarme, jordvarme, solceller m.v., hvor ældreboliger og bofællesskab opfylder kravene til Energiklasse 1.

- Det bliver standard i 2015, men Ballerup Kommune har været fremsynet, og derfor var det et krav fra kommunens side, at det var indarbejdet allerede nu, forklarer projektchefen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094