23948sdkhjf

Nye overenskomster vedtaget

Forligsmand Asbjørn Jensen har tirsdag aften meddelt, at de nye overenskomster frem til 1. marts 2012 er godkendt af både lønmodtagere og arbejdsgivere.
Afstemningsresultatet betyder, at de 201 overenskomster, som DI har forhandlet på plads siden begyndelsen af januar 2010, er gældende fra 1. marts i år.

Hans Skov Christensen, administrerende direktør hos DI, kalder det glædeligt, at lønmodtagere og arbejdsgivere er nået til enighed om en aftale, der sikrer grundlaget for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark i de kommende år.

- Det ville have været helt uforståeligt med en storkonflikt netop nu. Den ville have været ødelæggende for Danmarks muligheder for at drage gavn af det spirende opsving i den internationale økonomi, siger Hans Skov Christensen.

Lokale lønforhandlinger afgørende
Han mener, at resultatet er et bevis på, at lønmodtagerne betragter overenskomsten som et fornuftigt resultat, der afspejler den svære situation, danske virksomheder befinder sig i netop nu.

- Med godkendelsen af forligsmandens mæglingsforslag har vi sikret rammerne for at fastholde og udvikle fremstillingsvirksomheder i Danmark, siger Hans Skov Christensen og tilføjer:

- Det er dog velkendt, at nogle virksomheder og brancher står i en ekstraordinært vanskelig konkurrencesituation i forhold til deres udenlandske konkurrenter. Derfor vil udfaldet af de forestående lokale lønforhandlinger på den enkelte virksomhed blive afgørende for mulighederne for at fastholde og skabe nye arbejdspladser i den kommende tid, slutter DI-direktøren.

Færre stemte hos TIB
Hos TIB stemte 84,4 % ja til overenskomsten. Inden for træ- og møbelområdet lå deltagelsesprocenten på 32 %, mens byggeområdet kunne mønstre en deltagelse på 24 %.

I alt 10.673 - svarende til 26,4 % af medlemmerne - deltog i afstemningen. Det er 2 % færre end sidst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094