23948sdkhjf

Kæmpemæssigt Odense-projekt kommer nærmere

Kommunen er klar med en lokalplan, der åbner op for byggeri af op mod 200.000 m² i en ny viden- og forskningsbydel.
Bag det ambitiøse projekt står Freja Ejendomme, og den nye bydel skal efter planen give plads til blandt andet virksomheder, forskerpark, kollegium, hotel og forskerboliger.

Forsker- og videnparken bliver på ca. 200.000 etagemeter, når den er fuldt anlagt, hvilket forventes at tage 10-20 år.

Projektet indgår i Odense Kommunes helhedsplan for området omkring Syddansk Universitet, der også rummer det nye universitetshospital samt en ny letbaneforbindelse, der skal binde området sammen med den indre by.

Dynamisk og bæredygtig bydel
Udover Freja Ejendomme deltager C.F. Møller arkitekter, SLA landskab og ingeniørvirksomheden Alectia i udvikling af projektet.

I bebyggelsesplanen lægger de op til, at funktioner som erhverv, forskerpark og kollegium skal blandes med hotel, butikker og caféer blandes for at skabe dynamik og liv.

Området mellem husene bliver udlagt som mødested med pladser og grønne åndehuller, og der er offentlige funktioner i gadeplan:

- Virksomheder i dag efterspørger mere end kontorlokaler, de vil være en del af et inspirerende miljø. De mange uderum gør det oplagt at tage arbejdet med udenfor, mødes med kollegaerne på caféen eller bare nyde solen på en af pladserne. Grundtanken med planen er at skabe de bedst mulige betingelser for netværk og det sociale liv, som også er en vigtig del af et kreativt og innovativt arbejdsliv, forklarer Mads Bjerre, direktør I Freja Ejendomme.

Bebyggelsesplanen er skabt med henblik på at minimere energiforbruget, og bygningerne bliver således opført som lavenergibebyggelse.

Lokalplanforslaget behandles politisk af Odense byråd den 28. april og skal herefter i offentlig høring. Det forventes, at den endelige lokalplan kan vedtages i september, hvorefter de første byggerier kan gå i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11