23948sdkhjf

20 millioner til grøn innovation i byggebranchen

Forsknings- og Innovationsstyrelsen har netop bevilliget medfinansiering på 20 mio. kroner til det nye Innovationsnetværk, InnoBYG.
Hvordan sikrer vi, at fremtidens bygninger bliver energieffektive og bæredygtige?

Hvordan kan vi gøre de bygninger, vi allerede har opført bedre og mere energieffektive?

Hvordan får vi den viden, der allerede eksisterer, sat bedre i spil i den danske byggebranche?


At finde svar på disse spørgsmål bliver blandt opgaverne for InnoBYG, som også vil arbejde med eksport af bæredygtige løsninger.

Stor opbakning på tværs af sektoren
I partnerskabet bag InnoBYG indgår nogle af Danmarks førende videninstitutioner og flere brancheorganisationer.

Partnerne indgår i netværkets styregruppe sammen med blandt andre Erhvervs- og Byggestyrelsen, CF Møller og NCC. Derudover er ca. 70 medlemmer fra hele branchen tilknyttet.

- Vi ser frem til et rigtig godt samarbejde på tværs af branchen. Skal vi i dansk byggeri kunne placere os i toppen, når det gælder viden og innovation, så kræver det netværk som InnoBYG, men det kræver også engagement fra branchen, og at vi formår at formidle den viden vi har, siger netværksleder Henriette Hall-Andersen, Teknologisk Institut.

Blandt de kommende aktiviteter er matchmaking og videnspredning (fx studieture, workshops og konferencer), gå-hjem-møder samt nyhedsbreve. Dette skal blandt andet medvirke til, at resultater og viden fra netværkets udviklingsprojekter samt internationale aktiviteter videreformidles til både branchen og offentligheden.

Partnerskabet består af:
Teknologisk Institut, Danmarks Tekniske Universitet (Management og Byg), Statens Byggeforskningsinstitut, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, Aalborg Universitet, Dansk Byggeri, Tekniq og BAT-Kartellet.

Partnerskabsgruppen indgår i Styregruppen, hvor følgende virksomheder/organisationer også indgår:
Carlsberg Ejendomme, CF Møller, NCC, Region Sjælland, DI Byggematerialer, Erhvervs- og Byggestyrelsen (EBST), Københavns Kommune og Foreningen for Rådgivende Ingeniører.

Sekretariatet for InnoBYG placeres på Teknologisk Institut.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094