23948sdkhjf

Forsigtig optimisme hos Sjælsø

Ovenpå det værste år nogensinde vejrer Sjælsø nu morgenluft. Det er i 1. kvartal lykkedes at sælge projekter for 500 mio. kr., men selskabet venter fortsat underskud i 2010.
Det er stigende omsætning og højere priser på boligmarkedet – ikke mindst i hovedstadsområdet – der er årsag til de optimistiske toner.

Et lavt renteniveau, reduceret frygt for finanskrisen, forbedrede lånemuligheder og et stigende indbyggertal i København er alle faktorer, der er med til at genrejse markedet, vurderer man hos Sjælsø.

Boligmangel giver muligheder i hovedstaden
Befolkningstilvæksten i København har siden 2005 skabt behov for ca. 14.000 nye boliger, og i løbet af de kommende fem år ventes behovet at stige med yderligere 14.000 boliger:

- Ikke mindst for langsigtede investorer er det derfor gunstigt for tiden at erhverve nye boligprojekter i København. Nye projekter kan – som følge af de aktuelle markedsforhold og mulighederne for billigt indkøb af entrepriser – erhverves til meget konkurrencedygtige priser set i et historisk perspektiv, lyder vurderingen i Sjælsøs kvartalsmeddelelse.

Muligheder i nødlidende projekter
Sjælsø overtog forleden et stort ejendomsprojekt på Odense Havn , hvor selskabet over de kommende år skal færdigudvikle 34.500 m² boliger.

Sjælsø ser interessante muligheder i projektet og åbner op for, at opkøb af andre nødlidende projekter kan komme på tale fremover:

- Projektet er et godt eksempel på, hvordan Sjælsøs kompetencer kan sikre gennemførelsen af projekter, som på den ene eller anden måde er strandet, grundet de markedsmæssige ændringer, skriver Sjælsø.

Uændrede resultatforventninger
Sjælsø oplyser desuden, at det i 1. kvartal er lykkedes at sælge projekter i Danmark og Sverige for mere end 500 mio. kroner; herunder flere retailprojekter.

Det betyder dog ikke, at ledelsen har fundet anledning til at ændre på sine forventninger til 2010, som dermed fortsat lyder på et resultat mellem 0 og -250 mio. kroner før skat og eventuelle nedskrivninger og hensættelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078