23948sdkhjf

Russere vil kopiere Green Lighthouse-koncept

Under sit besøg i Danmark blev præsident Medvedev så begejstret for Green Lighthouse, at han nu vil bygge noget tilsvarende i hjemlandet.
Præsidenten besøgte Green Lighthouse i onsdags, hvor han udviste stor interesse for husets koncept og dets visionære energidesign.

Dagen efter meddelte han, at Rusland nu vil bygge sin første CO2-neutrale bygning – efter samme skabelon som Green Lighthouse i København.

- Det er rart at se, at besøget har båret frugt. Vi følte selv, at præsentationen gik godt, og det var en meget positiv oplevelse at møde præsident Medvedev, siger administrerende direktør Jørgen Tang-Jensen fra Velux.

Velux fungerede som projektleder under byggeriet af Green Lighthouse, og Velux-direktøren oplyser, at man nu har tilbudt at yde rådgivning til det russiske projekt.

- Rusland står over for et krævende skift fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder, og vi deler gerne vores viden om bæredygtigt byggeri med det russiske samfund, slutter Jørgen Tang-Jensen.

Om Green Lighthouse
Projektet er etableret via et offentligt-privat samarbejde mellem Københavns Universitet, Universitets- og Bygningsstyrelsen, Københavns Kommune, Velfac og Velux.

I 2009 blev samarbejdet belønnet med Dansk Industri Byggematerialers innovationspris.

Arkitekt på projektet var Christensen & Co., mens Cowi var tilknyttet som rådgivende ingeniør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.123