23948sdkhjf

Trafikken stiger, men investeringerne falder

Mens trafikken stiger, så falder statens investeringer i vejene.

Dansk Byggeris seneste konjunkturanalyse viser, at Vejdirektoratets investeringer i anlæg og drift af veje falder fra næsten 6 mia. kr. i 2015 til lidt over 2,5 mia. kr. i 2018 - et fald på 57 %.

- Det er motorvejene og de øvrige statsveje, der lægger asfalt til næsten halvdelen af de kørte kilometer. Derfor er det stærkt bekymrende, at statens investeringer i vejene på blot tre år reduceres med næsten 60 %, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører i en pressemeddelelse.

De faldende investeringer kan ifølge branchedirektør betyde, at samfundet ikke får fuld gevinst af de investeringer, som der faktisk bliver plads til. Vi risikerer at udvikle trafikpropper til vækstpropper.

- Lad mig give et eksempel. Der løses et stort flaskehalsproblem med den kommende bro over Roskilde Fjord ved Frederikssund. Men det er jo tude tosset, at man ikke samtidig får en beslutning om de sidste 25 kilometer af Frederikssundmotorvejen, så samfundet kan få det fulde udbytte af den nye bro. Anlægsloven for motorvejen er på plads og linjeføringen er på plads. Det er kun politikerne, som nu kan få trafikken og væksten til at glide smertefrit, siger Niels Nielsen og tilføjer:

- Nedskæringerne på anlægsområdet kan ikke forsvares, når vi samtidig har god dokumentation for, at en lang række infrastrukturprojekter har samfundsmæssigt afkast, der nærmest gør det kriminelt ikke at gennemføre dem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.441