23948sdkhjf

Arkil halverer omsætningen

Produktionsbegrænsninger er den væsentligste årsag til at Arkil-koncernen i årets første kvartal har halveret sin nettoomsætning sammenlignet med samme periode sidste år.
Arkil nedjusterer som følge af den halverede nettoomsætning i årets første måneder.

Tallene for 1. kvartal
Arkil-koncernen realiserede i første kvartal af 2010 en omsætning på 177,1 mio. kr. mod 354,8 mio. kr. i samme periode sidste år, svarende til et fald på 50,1%. Nedgangen i omsætningen kan hovedsageligt henføres til produktions-begrænsninger på grund af en hård og lang vinter på koncernens hovedmarkeder.

Resultatet af primær drift (EBIT) i første kvartal måneder af 2010 blev et underskud på 89,3 mio. kr. mod et underskud på 51,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Finansielle poster netto blev en udgift på 0,5 mio. kr. mod 2,7 i samme periode sidste år.

Resultat før skat blev et underskud på 89,8 mio. kr. mod et underskud på 54,5 mio. kr. i samme periode sidste
år.

Øgede vinteromkostninger & hjemsendte medarbejdere
Resultatafvigelsen i forhold til sidste år kan henføres til dels den realiserede omsætningsnedgang og dels til øgede vinteromkostninger (stilstandsomkostninger).

Med baggrund i den lave aktivitet har en stor del af den timelønnede medarbejderstab været hjemsendt og der er herudover foretaget tilpasninger af funktionærstaben i Danmark. Der har gennemsnitligt været 515 færre ansatte i første kvartal i forhold til samme periode sidste år.

Forventninger til regnskabsåret for 2010
Arkil Koncernens resultat for 2010 før skat forventes at blive i niveauet 0 mio. kr., hvilket er en nedjustering med ca. 30 mio. kr. i forhold til årsregnskabsmeddelelsen af 24. marts 2010.

Nedjusteringen fortages med baggrund i stilstandsomkostninger som følge af den lange hårde vinter, øgede råvareomkostninger samt den aktuelle markedssituation på koncernens hovedmarkeder, særligt i Danmark.

Omsætningen forventes realiseret i niveauet 2,0 mia. kr. for hele året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094