23948sdkhjf

Indviklede regler bremser byggerier

Reglerne er indviklede og fulde af forhindringer, og derfor er det svært at udnytte det store potentiale, der ligger i de såkaldte OPP-samarbejder.
Staten opfordrer kommuner til at gå sammen med private firmaer om store byggeprojekter som skoler og idrætsanlæg.

Men ifølge Ole Helby Petersen, der er forskningsassistent hos Anvendt Kommunal Forskning (AKF), er blandt andet skatte- og moms reglerne så indviklede, at mange af kommunerne helt opgiver samarbejdet med de private firmaer.

Kritikken bakkes op af en ny analyse, hvor AKF har undersøgt forløbet af to konkrete OPP-skolebyggerier i Vildbjerg og Kalundborg.

- Begge eksempler viser, at det er enormt komplekst at indgå et offentligt-privat partnerskab for kommunerne. De statslige regler, som ellers skulle understøtte partnerskaber, blev for uigennemskuelige, siger Ole Helby Petersen, der efterlyser nye regler på området:

- Staten sætter sig lidt mellem to stole, hvor man på den ene side gerne vil udvikle de offentlig-private partnerskaber, men på den anden side skaber nogle rammer, der gør det vanskeligt for kommunerne i praksis. Hvis man ønsker, at det offentlige indgår flere partnerskaber med private virksomheder, må man skabe nogle klarere rammer på området, opfordrer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093