23948sdkhjf

Svinkløv-tegninger først klar efter sommer

Det bliver først engang efter sommerferien, at Fonden for Svinkløv Badehotel kan vise og fortælle, hvordan badehotellet kommer til at se ud i fremtiden.

Formanden for fonden, Steen Royberg, har ellers tidligere stillet i udsigt, at han kunne sige noget konkret til pinse.

- Der er ikke noget nyt endnu. Det er fordi, vi arbejder med hele tre myndigheder og internt er lidt forsinket, siger Steen Royberg.

- Men lige efter sommerferien er vi klar til at dele vores viden, siger han og henviser til, at man henover sommeren kan se nogle af de tanker og idéer, der arbejdes med, i Utzon Center i Aalborg.

Her er ved at gøre klar til 17. juni at åbne udstillingen "Svinkløv - fra Packness til Praksis", der "med udgangspunkt i genopbygningen af det legendariske badehotel stiller skarpt på arbejdet med fornyelse af bevaringsværdig arkitektur".

Man skal altså ikke sætte næsen op efter, hvordan hotellet helt konkret kommer til at se ud i fremtiden.

- Det bliver meget begrænset, siger Steen Royberg.

Forventer fortsat at genåbne i 2019
Til gengæld kan man både blive klogere på arkitekten bag det oprindelige badehotel, Ejnar Packness, og tegnestuen Praksis, der vandt konkurrencen om at blive arkitekter bag genopførelsen af Svinkløv Badehotel - og onsdag i denne uge blev hædret som årets modtager af Nykredits Arkitekturpris på 500.000 kroner.

Utzon Centers interesse i Svinkløv-fortællingen er at fremme forståelsen mellem tradition og fornyelse, når man arbejder med bevaringsværdige bygninger.

- Hvad sker der, når en bygning og dens fortælling forsvinder, og vi skal skabe en ny start, der både rummer historien og fremtiden, spørger Utzon Center, som må formodes at give i hvert fald en del af svaret i udstillingen, der løber frem til 24. september.

Steen Royberg siger i øvrigt, at forsinkelsen i planlægningen ikke rykker på planerne om at genåbne Svinkløv Badehotel til sæsonen 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125