23948sdkhjf

Spaden i jorden til stort Aalborg-projekt

Mandag blev opførelsen af det 700 mio. kroner dyre Musikkens Hus indledt på den centrale havnefront i Aalborg.
Der var store smil fremme, da starten på byggeriet af Musikkens Hus i Nordjylland officielt blev markeret mandag ved middagstid.

Huset er tegnet af østrigske Coop Himmelb(l)au, og adm. direktør Wolf D. Prix udtrykte sin store glæde over, at den byggeopgave, som virksomheden har arbejdet på i rigtig mange år, nu bliver realiseret:

- Dette er Coop Himmelb(l)aus første byggeri i Norden, og vi glæder os til at vise hele Danmark det færdige resultat, sagde han.

Arkitektur af høj klasse
Wolf D. Prix havde under mandagens begivenhed fået følgeskab af Aalborg-borgmester Henning G. Jensen, formanden for komitéen bag projektet, Niels K. Strøyberg, samt direktør i Realdania, Hans Peter Svendler.

Sidstnævnte lagde vægt på, at Musikkens Hus tilfører Nordjylland – og hele Danmark – et arkitektonisk mesterværk skabt af en internationalt anerkendt arkitekt:

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu indleder byggeriet af Musikkens Hus. Nordjylland kan være stolt af at blive hjemsted for et stykke international arkitektur af meget høj klasse, som kan skabe rammen om musik, musikalitet og store oplevelser for husets brugere, borgerne i Nordjylland og de gæster, der besøger området, sagde Hans Peter Svendler.

Fakta om Musikkens Hus:
• Projektets bygherre er Fonden Musikkens Hus i Nordjylland, der blandt andet tæller repræsentanter fra Realdania, Aalborg Kommune, Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond.

• Indvielsen forventes at finde sted omkring årsskiftet 2012-13. Totalbudgettet for projektet er i faste priser på ca. 700 mio. kr. (prisniveauet for 2007) eksklusiv moms.

• Det østrigske arkitektfirma Coop Himmelb(l)au blev udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen tilbage i februar 2003. Projektet løb imidlertid ind i vanskeligheder. Da byggeriet i 2006 blev udbudt i licitation, viste det sig, at Musikkens Hus ikke kunne opføres inden for den planlagte økonomiske ramme. Derfor valgte de daværende bygherrer, Fonden Musikkens Hus i Nordjylland og Statens Forsknings- og Uddannelsesbygninger, at sætte projektet på stand by.

• Aalborg Kommune fremlagde i begyndelsen af december 2006 et forhandlingsoplæg for partnerne bag Musikkens Hus, og på den baggrund meddelte Realdania kort før jul 2006, at man gik ind i projektet med en yderligere økonomisk støtte og med en stærk organisering for at sikre gennemførelsen af byggeriet af Musikkens Hus i Nordjylland.

• Der blev i februar 2007 udpeget en ny bestyrelse for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland bestående af personer, som har stor erfaring med at realisere kompliceret byggeri. Derudover er der blevet etableret en driftsgruppe til at forberede den fremtidige drift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109