23948sdkhjf

Constructa og Exners Tegnestue bag nyt kirkebyggeri

Inden årets udgang skal en ny kirke stå færdig i Åbyhøj ved Århus. Byggeriet udmærker sig bl.a. ved anvendelsen af et nyt murstensformat.
Murstenen hedder Flex Stone og er udviklet af Exners Tegnestue i samarbejde med Randers Tegl.

Stenen er seks millimeter mindre i højden end den tidligere normalstørrelse, og ifølge arkitekterne giver det en langt mere fleksibel mursten.

Både Constructa og Exners Tegnestue har erfaring med udvikling og bygning af kirkelige rum. Derfor var parringen af de to parter på mange måder helt optimal for projektet, hvor Skibbild Entreprise desuden er tilknyttet som entreprenør.

Fleksibelt kirkerum
Kirken kommer til at bestå af bærende betonkonstruktioner med dekorativt murværk som facader. Indvendigt har der været fokus på at skabe størst mulig fleksibilitet, og således kan selve kirkerummet deles op i mindre enheder:

- I kirkerummet er de bærende konstruktioner udført således, at der er mulighed for at etablere balkoner og gallerigange, med plads til omkring 150 ekstra siddepladser. På den måde kan kirkerummet rumme op mod 500 siddende mennesker, forklarer arkitekt Kjeld Ghozati.

Personligt præg trods stramt budget
Budgettet for projektet har været stramt, og kvadratmeterprisen ender på 10.000 kroner. Alligevel mener Kjeld Ghozati ikke, at Exners og Constructa er gået på kompromis:

- Vi er sikre på, at det her ender med at blive en kirkesal, valgmenigheden kan være stolt af, for både arkitekt og ingeniør har gennem idéfasen arbejdet meget bevidst på, at byggeriet får et personligt præg og merværdi trods et stramt budget, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173