23948sdkhjf

Davidsen Partnere klar til rejsegilde i Århus

Et nyt lavenergi-byggeri med 60 plejeboliger ser dagens lys på Vestervang i det centrale Århus. Onsdag i denne uge er der rejsegilde.
Arkitekt på projektet er Regnbuen Arkitekter, som har stået bag flere plejeboliger i Århus Kommune.

Udgangspunktet har været, at bebyggelsen skal udnytte grundens kvaliteter i form af sollys, topografi, friarealer og udsigt. Det betyder fx, at der er udsigt fra alle plejeboliger, fællesarealer og terrasser.

Bygningerne får et moderne udtryk med lyse facader. De opføres som to H-formede huse på tre etager med 30 plejeboliger i hver. Nettoarealet på den enkelte bolig er 40 m².

For at give beboeren en højere grad af frihed udstyres plejeboligerne med nogle af de nyeste tiltag inden for velfærdsteknologi. Der installeres bl.a. loftslift samt elektronisk betjening af lys, gardiner, vinduer og yderdøre.

Færdigbygget om et år
Projektet har været længe undervejs, siden byrådet bevilgede en projektering af minimum 24 plejeboliger på grunden tilbage i 2001.

Man nåede herefter at afholde to mislykkede licitationer, inden regeringen i 2008 hævede rammebeløbet pr. m² for plejeboliger og muliggjorde projektet i sin nuværende form.

Første spadestik blev taget i november i fjor, og byggeriet ventes klar til indflytning i maj-juni 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094