23948sdkhjf

Planet Huse øjner lys forude

En overtagelse af konkurrenten MSH blev dyrere end ventet, men efter en kapitaltilførsel forventer producenten af fritidshuse nu en lille stigning i totalmarkedet i 2010.
Med en nedgang fra cirka 6.000 opførte fritidshuse i 2006 til 1.200 i fjor har finanskrisen sat dybe spor hos aktørerne i den danske fritidshus-branche.

Hos Planet Huse i Ribe har det ikke gjort situationen nemmere, at købet af konkurrenten MSH i december 2008 blev et kostbart bekendtskab med lukning af to produktionsenheder:

- Det kostede en hel del at lukke MSH’s produktion ned i Løsning og Ans. Det er en investering i fremtiden for os at samle produktionen i Ribe, men det kostede altså flere penge end beregnet, forklarer adm. direktør Torben Basse til dagbladet Børsen.

250 huse i 2010
Det tilkøbte datterselskab gik konkurs i januar, og ifølge Børsen har ejerne været nødt til at indskyde 8 mio. kroner i ny kapital som følge af de senere års udvikling.

Torben Basse og Planet Huse kan dog glæde sig over, at de første huse i koncernens kæmpeprojekt ved feriecenteret Tropical Islands i Berlin neto er blevet klar til udlejning, og generelt forventer Planet Huse i år en lille stigning i totalmarkedet.

Trods svære markedsvilkår har koncernen ikke lukket ned for investeringerne, og der er bl.a. brugt penge på et nyt udstillingscenter med fire huse ved Roskilde samt en opgradering af faciliteterne ved Byggecentrum i Middelfart og Messecenter Herning:

- Det har kostet, men nu kan vi også se lys for enden af tunnellen, og vi forventer højere aktivitet både i Tyskland og herhjemme, siger Torben Basse, der i år regner med at opføre 250 huse i Danmark og Tyskland tilsammen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078